Răspuns :
Răspuns:
trebuie sa obtii aceiasi baza in stanga si-n dreapta
5ˣ⁻¹*2ˣ⁺²=5ˣ⁻¹*2⁽ˣ⁻¹⁾⁺³ = *=ori
5ˣ⁻¹*2³*2ˣ⁻1=
2³*(5*2)ˣ⁻¹=
8*10ˣ⁻¹
8*10ˣ⁻⁻¹>8*10ˣ²⁻³ˣ⁺²=>
x-1>x²-3x+2
0>x²-3x+2-x+1
0>x²-4x+3
Rezolvi excuatia
x²-4x+3=0
x1=1
x2=3
Coonform regulii semnului pt functia de grd 2 x apartie intre rasacini
x∈(1,3)
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!