Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
2 * {9- 2 [5 – 6 :(3.- a)]} = 10
9 - 2*[5 - 6 : (3 - a)] = 10 : 2 = 5
2*[5 - 6 : (3 - a)] = 9 - 5 = 4
5 - 6 : (3 - a) = 4 : 2 = 2
6 : (3 - a) = 5 - 2 = 3
3 - a = 6 : 3 = 2
a = 3 - 2 = 1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Metoda ,,mersului invers,,
2 × {9- 2 [5 – 6 :(3.- a)]} = 10
9 - 2 × [5 - 6 : (3 - a)] = 10 : 2
9 - 2 × [5 - 6 : (3 - a)] = 5
2 × [5 - 6 : (3 - a)] = 9 - 5
2 × [5 - 6 : (3 - a)] = 4
5 - 6 : (3 - a) = 4 : 2
5 - 6 : (3 - a) = 2
6 : (3 - a) = 5 - 2
6 : (3 - a) = 3
3 - a = 6 : 3
3 - a = 2
a = 3 - 2
a = 1
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!