Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
X = 5√12 - 4√75 = 5*2√3 - 4*5√3 = 10√3 - 20√3 = -10√3
Răspuns:
[tex]x=5\sqrt{12} - 4\sqrt{75} = 5\sqrt{4*3} - 4\sqrt{25*3} = 5\sqrt{2^{2}*3 } - 4\sqrt{5^{2}*3 }=\\\\=5*2\sqrt{3} - 4*5\sqrt{3} = 10\sqrt{3} - 20\sqrt{3} = -10\sqrt{3}[/tex]
[tex]x = -10\sqrt{3}[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!