👤

Efectuați: d) (18 supra 5 radical din 6-12 supra 10 radical din 6)-(15 supra 3 radical din 6+ 24 supra 6 radical din 6-18 supra 2 radical din 6-36 supra radical din 6).
Îmi trebuie acum! Plsssssssssssss
Va roooooooooooooooooooooooooooooog frumos!


Răspuns :

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

(18/5√6-12/10√6)-(15/3√6+24/6√6-18/2√6-36/√6)=

=(18/5√6-6/5√6)-(5/√6+4/√6-9/√6-36/√6)=

12/5√6-1/√6(5+4-9-36)=12/5√6+36/√6=12/√6×(1/5+3)=

=12×8/5√6=12×8×√6/5×6=16√6/5

Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!


ID Teachingsy: Alte intrebari