👤

VA ROGGG RPDDDddddddd

VA ROGGG RPDDDddddddd class=

Răspuns :

[tex] {x}^{2} + 6x + 7 = 5 + 4 \sqrt{3} \\ {x}^{2} + 6x + 7 - 5 - 4 \sqrt{3 } = 0 \\ {x}^{2} + 6x + 2 - 4 \sqrt{3} = 0[/tex]

[tex]a = 1 \\ b = 6 \\ c = 2 - 4 \sqrt{3} [/tex]

[tex]delta = {b}^{2} - 4ac \\ delta = 36 - 4(2 - 4 \sqrt{3)} = 36 - 8 + 16 \sqrt{3 } \\ delta = 28 - 16 \sqrt{3} = 4(7 - 4 \sqrt{3)} [/tex]

[tex]x = \frac{ - b + \sqrt{delta} }{2a} = \frac{ - 6 +2 \sqrt{7 - 4 \sqrt{3} } }{2} = - 3 + \sqrt{7 - 4 \sqrt{3} } [/tex]

[tex]y = - 3 - \sqrt{7 - 4 \sqrt{3} } [/tex]

Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!


ID Teachingsy: Alte intrebari