Răspuns :
Răspuns:
- [tex]ma = \sqrt{3} [/tex]
- [tex]mg = 1[/tex]
Explicație pas cu pas:
[tex]a = \sqrt{3} - \sqrt{2} [/tex]
[tex]b = \sqrt{3} + \sqrt{2} [/tex]
[tex]ma = \frac{a + b}{2} \\ = \frac{ \sqrt{3} - \sqrt{2} + \sqrt{3} + \sqrt{2} }{2 } \\ = \frac{2 \sqrt{3} }{2} \\ = \sqrt{3} [/tex]
[tex]mg = \sqrt{a \times b} \\ = \sqrt{ (\sqrt{3} - \sqrt{2})( \sqrt{3} + \sqrt{2} )} \\ = \sqrt{3 - 2} \\ = \sqrt{1} \\ = 1 \\ am \: folosit \: formula \: (a - b)(a + b) = a {}^{2} - b {}^{2} \: pentru \: a \: rezolva \: mg[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!