Răspuns :
[tex]x ^{2} - y ^{2} = (x - y)(x +y )[/tex]
La fel se procedează și la restul
(x-2)(x+2)
(x-4)(x+4)
(y-1)(y+1)
Explicație pas cu pas:
x²-y²=
folosim formula: a²-b²=(a-b)(a+b)→
(x-y)×(x+y)
x²-4=
folosim formula: a²-b²=(a-b)(a+b)→
(x-2)×(x+2)
x²-16=
folosim formula: a²-b²=(a-b)(a+b)→
(x-4)×(x+4)
y²-1=
folosim formula: a²-b²=(a-b)(a+b)→
(y-1)×(y+1)
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!