Răspuns :
E(x)= x^2-4x-12 (-4x= -6x+2x)
E(x)= x^2- 6x+2x-12
E(x)= x(x-6)+2(x-6)
E(x)= (x-6)(x+2)
Baftă!
Răspuns:
x pătrat -4x+12=(x-6)(x+2)
Explicație pas cu pas:
Descompunem pe (-4x) in -6x+2x. Expresia devine
E(x)=x pătrat -6x+2x-12
Grupăm termenii câte doi și scoatem factor comun
E(x)=x(x-6)+2(x-6). Scoatem din nou factor comun și obținem
E(x)=(x-6)(x+2)
Multă bafta!
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!