Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(2x)² = (x-1) (4x+3)
4x² = 4x² +3x -4x -3
4x² - 4x² +x = -3
x= - 3
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Daca sunt in progresie geometrica atunci termenul din mijloc este media geometrica a termenilor adiacenti
(2x)²=(x-1)(4x+3)
4x²=4x²-x-3 0=--x-3 ⇒x=-3
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!