Răspuns :
Explicație pas cu pas:
a ) [9²+9•(5²-3•2³+7)]:3²+1²⁰²¹=[9²+9•(25-3*8+7)]:3²+1²⁰²¹=
[9²+3²•(25-24+7)]:3²+1²⁰²¹= (9²+3²•8):3²+1=
=3²(3²+8):3²+1=9+8+1=18
b) [2⁰+2¹+3¹⁵:(3•3¹³)]²:3²-0²¹²¹= (1+2+3¹⁵:3^14)^2:9=
(1+2+3)^3:9= 6^3:9=36*6:9=4*6=24
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!