Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
1+3+5+7+.....+67 = 1 156
(67-1) : 2 + 1 = 66 : 2 + 1 = 34 termeni are suma
= 34 × ( 1+67 ) : 2 =
=34 × 68 : 2 =
= 34 x 34 =
= 34² =
= 1156
_______________________________________
- al doilea mod de rezolvare : adăugăm și numerele pare, pe care le scădem apoi
1+2+3+4+5+6+7+........+66+67 - (2+4+6+8+......+66) =
aplic formula sumei lui Gauss și dau factor comun pe 2 ( suma numerelor pare)
= 67 × (1+67): 2 - 2 × (1+2+3+4+5+.......+33) =
= 67 × 68 : 2 - 2 × 33 × (1+33) : 2 =
= 67 × 34 - 33 × 34 =
= 34 × ( 67 - 33 ) =
= 34 × 34 =
= 1 156
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!