Răspuns :
2(1-3x)=14-2x
2x(1-3x)=14-2
2x(1-3x)=12
2x-6x=12
-4x=12
x=12:(-4)
=-3
Răspuns:
1. desfacem parantezele
2-6x=14-2x
2. adunăm 6x în ambele părți
14+4x=2
3. scădem 14
4x=-12
4. împărțim la 4
x= -3
sper că te-am ajutat! coroană ?
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!