👤


[tex] \sqrt{2x + 3 } = x \\ [/tex]


Răspuns :

Răspuns:

√(2x + 3) = x

  • ridicam la patrat pentru a scapa de radical

2x + 3 = x²

x² - 2x - 3 = 0

x² + x - 3x - 3 = 0

x(x + 1) - 3(x + 1) = 0

(x - 3)(x + 1) = 0

x - 3 = 0 ⇒ x₁ = 3

x + 1 = 0 ⇒ x₂ = - 1

Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!


ID Teachingsy: Alte intrebari