Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a - b = 18
a + b = (a - b)*7 + 6 = 18*7 + 6 = 126 + 6 = 132
_______
a - b = 18
a + b = 132
2a = 18 + 132 = 150
a = 150 : 2 = 75
b = a - 18 = 75 - 18 = 57
a = primul număr
b = al doilea număr
a - b = 18
( a + b ) : ( a - b ) = 7 rest 6
( a + b ) : 18 = 7 rest 6
a + b = 7 × 18 + 6
a + b = 126 + 6
a + b = 132
a = 18 + b
18 + b + b = 132
18 + 2 × b = 132
2 × b = 132 - 18
2 × b = 114 | : 2
b = 57
a = 18 + 57
a = 75
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!