Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
A(0;-2) apartine Gf => f(0)=-2
avem functia liniara f(x)=ax+b => f(0)=a*0+b => f(0)=b => b=-2
B(2;0) apartine Gf => f(2)=0 => a*2+b=0 => 2a+b=0
2a+b=0
2a-2=0
2a=2
a=1
inlocuim a si b in functia liniara => f(x)= x-2
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!