Răspuns :
Răspuns:
a) (x , y) = (√5 , 3√5)
b) (x , y) = (- 2 , 1)
Explicație pas cu:
a) {2x + 3y = 11√5
{3x - 4y = - 9√5
{8x + 12y = 44√5
{9x - 12y = - 27√5
_________________
17x = 17√5 ⇔ x = 17√5 : 17 = √5
3√5 - 4y = - 9√5
- 4y = - 9√5 - 3√5
- 4y = - 12√5
y = - 12√5 : (- 4) = 12√5 : 4 = 3√5
b) {√7x + √28y = 0
{√63x + √7y = - 5√7
{√7x + 2√7y = 0
{3√7x + √7y = - 5√7
{21x + 42y = 0
{- 21x - 7y = 35
__________________
35y = 35 ⇔ y = 35 : 35 = 1
√7x + 2√7 × 1 = 0
√7x + 2√7 = 0
√7x = - 2√7
x = - 2√7 : √7 = - 2
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!