👤

fie:2x²-3x+6=0,x1²+x2²2​

Răspuns :

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

2x²-3x+6=0

a = 2 ; b = -3 ; c = 6

x₁ + x₂ = -b/a = 3/2

x₁·x₂ = c/a = 6/2 = 3

x₁²+x₂² = (x₁+x₂)² - 2x₁x₂ = (3/2)² - 2·3 = 9/4 - ⁴⁾6 = -15/4

Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!


ID Teachingsy: Alte intrebari