Răspuns :
Răspuns:
a - lungimea
b- latimea
A-aria
A = a·b = 96 m²
a = 6·b
⇒ 6·b·b = 96 m² ⇒ b² = 96/6 m² ⇒ b² = 16 m² ⇒ b = √16 m ⇒ b = 4 m
a = 6·b ⇒ a = 6·4 m ⇒ a = 24 m
P - perimetrul
P = 2·(a+b) ⇒ P = 2·(4+24) m ⇒ P = 2·28 m ⇒ P = 56 m
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!