Răspuns :
Salutare!
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
b) +3 - (+7) = 3 - 7 = -4
d) -3 - (+7) = -3 - 7 = -10
f) +3 - (-7) = 3 + 7 = +10
h) -3 - (-7) = -3 + 7 = +4
Succese! :)
b) +3 - (+7) = 3-7 = -4
d) -3 - (+7) = -3-7 = -10
f) +3 - (-7) = 3+7 = 10
h) -3 - (-7) = -3+7 = 7-3 = 4
Ținem cont de următoarele:
○ când avem "-" în fața unei paranteze, se va schimba semnul din acea paranteză
Ex: -(+1) = -1 sau -(-1) = +1
○ când avem "+" în fața unei paranteze nu vom mai schimba semnul din acea paranteză
Ex: +(+10) = 10 sau +(-10) = -10
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!