Răspuns :
a x b + a x c = 15
a x (b+c) = 15
a x 5 = 15 => a = 3
a x (b+c) = 15
a x 5 = 15 => a = 3
Explicație pas cu pas:
a × b + a × c = 15
îl dam factor comun pe a
a × ( b + c ) = 15
(b + c = 5 din ipoteza )
a × 5 = 15
a = 15 : 5
a = 3
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!