Răspuns :
Explicație pas cu pas:
a) 9-10= -1
b) -7-3= -10
c) -2-3= -5
d) 1+12=13
Explicație pas cu pas:
a)
(-3)²+2•(-5)=
9+(-10)=
9-10= -1
b)
-63:(-3)²-6:2=
-63:9-3=
-7-3= -10
c)
-16:2³-3³:9=
-16:8-27:9=
-2-3= -5
d)
4²:(-4)²+(-3)•(-4)=
16:16+(+12)=
1+12= 13
e)
-2⁰+(-2)⁰+3²:3=
-1+(+1)+9:3=
-1+1+3=
0+3=3
f)
-6²:(-6)²+(-1)⁷•5⁰=
-36:36+(-1)•1=
-1+(-1)=
-1-1= -2
Reține:
+ • - = -
- • + = -
- • - = +
+ • + = +
sper că te-am ajutat
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!