Răspuns :
AB=sqrt((xA-xB)^2+(yA-yB)^2)
AB=sqrt((-2-4)^2+(3-5)^2)
AB=sqrt((-6)^2+(-2)^2)
AB=sqrt(36+4)
AB=sqrt(40)
AB=2*sqrt(10)
AB=sqrt((-2-4)^2+(3-5)^2)
AB=sqrt((-6)^2+(-2)^2)
AB=sqrt(36+4)
AB=sqrt(40)
AB=2*sqrt(10)
[tex]\it AB^2=(x_B-x_A)^2+(y_B-y_A)^2[/tex]
[tex]\it AB^2=(4+2)^2+(5-3)^2=36+4=40=4\cdot10 \Rightarrow AB=2\sqrt{10}[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!