Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Ai aici rezolvarea completa.
Sper ca ai înțeles

x/2=y/3=z/4=k
x=2k
y=3k
z=4k
x+y+z=6
2k+3k+4k=6
9k=6
k=6/9=2/3
x=2•2/3=4/3
y=3•2/3=2
z=4•2/3=8/3
x=2k
y=3k
z=4k
x+y+z=6
2k+3k+4k=6
9k=6
k=6/9=2/3
x=2•2/3=4/3
y=3•2/3=2
z=4•2/3=8/3
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!