Răspuns :
Explicație pas cu pas:
[tex]a) \sqrt{ \frac{49}{64} } + \sqrt{9} = \frac{7}{8} + 3 = \frac{7}{8} + \frac{3}{1} = \frac{7}{8} + \frac{3 \times 8}{1 \times 8} = \frac{7}{8} + \frac{24}{8} = \frac{7 + 24}{8} = \frac{31}{8} = 3 \frac{7}{8} [/tex]
[tex]b) \sqrt{4} - \sqrt{ \frac{32}{50} } ^{(2} = 2 - \sqrt{ \frac{16}{25} } = 2 - \frac{ \sqrt{16} }{ \sqrt{25} } = 2 - \frac{4}{5} = \frac{2}{1} - \frac{4}{5} = \frac{2 \times 5}{1 \times 5} - \frac{4}{5} = \frac{10}{5} - \frac{4}{5} = \frac{10 - 4}{5} = \frac{6}{5} = 1 \frac{1}{5} [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!