Răspuns :
a) 3(x+2)+2x=61
3x+6+2x=61
5x=61-6
5x=55
x=11
b) 3(2x-4)+x=37
6x-12+x=37
7x=37+12
7x=49
x=7
3x+6+2x=61
5x=61-6
5x=55
x=11
b) 3(2x-4)+x=37
6x-12+x=37
7x=37+12
7x=49
x=7
Răspuns:
a) 3(x+2)+2x=61
3x+6+2x=61
5x+6=61
5x=61-6
5x=55
x=55:5
x=11
b) 3(2x-4)+x=37
6x-12+x=37
7x-12=37
7x=37+12
7x=49
x=49:7
x=7
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!