Răspuns :
Răspuns:
Legenda ciobanului Bucur este o legendă etimologică, București însemnând “cei din neamul lui Bucur”, și este una dintre mărturiile importante despre organizarea de tip patriarhal. Este vorba, despre prima așezare a unui clan, o mare familie de tip patriarhal, în care marele șef era tatăl familiei, urmat de primul născut. În acest caz, Bucur s-a așezat cu ai lui – soție, copii, nurori, nepoți – pe locul orașului București, pe Dâmbovița, la câmpie. Bineînțeles că aceștia nu se căsătoreau între ei, așa că ulterior au format o așezare despre care s-a menționat prima dată în timpul domniei lui Vlad Țepeș.
Răspuns:
Legendarul Bucur, întemeietorul Bucureștiului, este un vrâncean care a copilărit și a trăit o parte a vieții sale în Munții Vrancei, pe Valea Râmnicului, mai precis zona dintre comunele Vintileasca și Bisoca, din judetul Buzău.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Geografie. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!