Răspuns :
Răspuns:
-27
Explicație pas cu pas:
2a-(-24)= -30
2a+24= -30
2a= -30-24
2a= -54
a= -54/2
a=-27
[tex](x \times 2) - ( - 24) = - 30 \\ (2x) - ( - 24) = - 30 \\ 2x + 24 = - 30 \\ 2x = - 30 - 24 \\ 2x = - 54 \\ x = - 54 \div 2 \\ x = - 27[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin suplimentar, vă încurajăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar dacă v-a plăcut, nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!